6LfLlDEUAAAAAGEc4x8QjHBc2siR3CbMERWkLkw3
A Chef


Chefünk, Regős Péter 1982 májusában született. Tanulmányait Kalla Kálmán keze alatt a Gundel étteremben kezdte 1996-ban. 4 év után egy rövid kitérőt tett a Gerbeaud-házba, hogy aztán egy volt Gundeles séfnek segédkezzen a várban épp nyíló Rivalda étterem fellendítésében.

A várból egyenesen a németországi Ludwigsburg-ba vezetett az út, ahol egy kis szállodában szakácsként kezdte, majd csaknem 2 év alatt konyhafőnökké forrott ki.
A Hotel Stahl-ból Írországba utazott, ahol 3 évet töltött el, a sziget több városában dolgozott, s a harmadik év végére egy Kerry megyei kisváros óceánparti szállodájának konyháját vezette, ahol 14 ember dolgozott a keze alatt, konyhájával két étterem vendégeinek gasztronómiai igényét elégítve ki nap mint nap.
Étlapjaikon a környezetnek és az ír ízlésnek megfelelően rengeteg friss hal, rák, kagyló és a méltán híres ír bárány- és marhaspecialitások szerepeltek megspékelve némi magyaros „ízfrissítéssel”.


Hazatérése után 2007 októberétől vezeti az XO Bistro-t konyhafőnökként, valamint 2008 elejétől üzletvezetőként is tevékenykedik. Azóta olyan világhírű helyeken járt mint a 3 Michelin csillagos Salzburgi Ikarus étteremben, és együtt főzött Roland Tettl-el.

Cím: 1088 Budapest Rákóczi út 5. | Telefon: +36 1 411 0111 | E-mail: boka.borbala@treffort.hu | 2007 - 2018 © XO Bistro